VAN / ÖZALP - Mehmetalan İlkokulu

.
.
Vizyon
Atatürkçü, Atatürk ilke ve devrimlerini tanıyan, yurdunu seven, - Çağdaş, demokratik ve lâik - Ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, - Değişim ve gelişime açık - Kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, - Bilgi çağının gereklerini yerine getiren, - Öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen - Yaratıcı ve üretken, - Hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik sayan, - Düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi.
Misyon
Öğrencilerimizin; - Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini - Bilgili , becerikli, öz güvenli olmalarını - Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını - Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini - Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmalarını sağlamaktır.
08.30-14.10
Soba
Servis
Köy
İl merkezine 70 dk İlçe merkezine 10 dakika uzaklıktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuzda (1-2) bir öğretmen (3-4) bir öğretmen olacak şekilde birleştirilmiş eğitim verilmektedir. Sınıflar ortalama 20 kişidir. Okula ilçeden gidiş geliş yapılmaktadır.Sınıflarımız sobalıdır. Tüm sınıflarımızın tabanında halı döşemesi mevcuttur. İlçeye 10 km uzaklıktadır.